Dit dieet is verkozen tot het beste dieet om af te vallen

doorNele Annemansop 10/01/2018

Weight Watchers is voor het achtste jaar op rij uitverkoren tot het beste afslankdieet in de 2018 Best Diets-ranglijsten die bekend zijn gemaakt door U.S. News & World Report, het jaarlijkse dieetraport van U.S. News.

Elk jaar evalueert U.S. News, het tweede grootste nieuwsmagazine van de Verenigde Staten, de meest populaire diëten in zijn jaarlijkse dieetrapport ‘U.S. News & World Report’. Het panel van gezondheidsdeskundigen van het U.S. News & World Report omvat voedingsdeskundigen, artsen en andere specialisten inzake diabetes, hartgezondheid, menselijk gedrag en gewichtsverlies. De diëten zijn gerangschikt in acht categorieën, waaronder preventie en beheersing van diabetes en hart- en vaatziekten en waarschijnlijkheid van gewichtsverlies.

Daaruit blijkt voor het achtste jaar op rij dat Weight Watchers het beste afslankdieet is, en ook het beste dieet om het snelst gewicht te verliezen. Daarnaast werd Weight Watchers erkend als het beste commerciële dieetprogramma en als tweede makkelijkste dieet om te volgen.

De opeenvolgende topposities van het Weight Watchers-programma stemmen overeen met klinische studies die de effectiviteit van het programma staven. Een studie uit 2013 in ‘The American Journal of Medicine’ toonde aan dat je met de ondersteuning van Weight Watchers tot acht keer meer gewicht verliest dan wanneer je het alleen doet.

De eerste plaats voor het beste dieet in het algemeen en het beste gezondheidsdieet ging naar het DASH-dieet, waarin vooral gefocust wordt op verse producten, volle granen en magere eiwitten, en dat oorspronkelijk ontworpen werd om een hoge bloeddruk te bestrijden. Het mediterrane dieet, met veel fruit en groenten en minder vlees en verzadigde vetzuren, is dan weer verkozen tot het beste diabetes-dieet.

De volledige lijst vind je hier.