Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit moet je eten voor een sneller metabolisme

doorNele Annemansop 06/03/2017

Je eet gezond, je beweegt veel, maar toch lukt het je maar niet om af te vallen of op gewicht te blijven. Geen paniek! Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat je jouw metabolisme een boost kan geven door meer van dit voedsel te eten.

In een nieuwe studie van de Tufts University, volgde de helft van de proefpersonen een dieet rijk aan volle granen, zoals volkoren brood en pasta. De andere helft volgde een dieet waarbij volle granen vervangen werden door geraffineerde koolhydraten zoals witte rijst en brood. Wat bleek? De personen die volkoren producten aten, verbrandden gemiddeld honderd calorieën meer per dag, gewoon door de consumptie van extra vezels. Zo zouden ze meer calorieën verliezen via hun stoelgang en ook iets meer calorieën verbranden in rust dan de groep die geraffineerde producten at.

Wil dit nieuws zeggen dat je razendsnel zal afvallen door alleen nog maar volkoren pasta of brood te eten? Waarschijnlijk niet. Is het goed om af en toe de witte rijst in je sushi in te ruilen voor de volkoren variant? Absoluut!