Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dossier happy lockdownbody: alle tips & tricks om lief te zijn voor je lijf tijdens deze periode

doorValérie Wautersop 14/04/2020

Hoe kom je deze periode door zonder ziek te worden, aan fitheid in te boeten of je rug permanent te beschadigen door het gebrek aan een ergonomische werkplek? Wij verzamelden in dit dossier alle tips van experts om lief te zijn voor je lichaam tijdens de coronaquarantaine.

Geen goed bureau? Expert geeft 5 tips voor ideale thuiswerkplek

‘Heerlijk, zo’n dagje thuiswerken’, dachten heel wat mensen enkele maanden geleden. Vandaag vloeien die woorden al minder vlug over onze lippen. Dat telewerken voelt tegenwoordig minder aan als een voordeel, en meer als een heel karwei. En wat als na enkele weken ook je lichaam begint te protesteren? Professor dokter in Ergonomie Veerle Hermans (VUB) deelt vijf tips voor een ergonomische thuiswerkplek. Lees ze hier.

Online trainingsprogramma zet de grootste luieriken onder ons aan het sporten

Momenteel worden we overstelpt met heel wat corona-info, waaronder tips om thuis te blijven bewegen. Allemaal goed en wel, maar die zetel ziet er zó verleidelijk uit. Net als die zak chips, chocoladekoekjes en fles rosé. Om maar te zeggen: de motivatie is soms ver te zoeken. Een nieuw online programma wil de grootste luieriken onder ons een welgemikte schop onder de kont geven. Het goede nieuws: je moet slechts drie keer per week een kwartiertje sporten. Ready? Set. Go!

Korte blitztrainingen zitten in de lift: “We zijn op een punt gekomen dat elk beetje beweging telt”

Breekt het (angst)zweet je al uit bij het horen van het woord ‘sport’ of de motivatie helemaal kwijt omdat je in je kot moet blijven? Dan hebben wij heuglijk nieuws: verschillende korte bewegingsmomenten zouden even goed zijn als één lange sportsessie. Johan Roeykens, sportfysioloog bij S.P.O.R.T.S. aan het UZA legt uit hoe je dat het best aanpakt. Lees er hier alles over.

Oh wee decolleté: moet je nu juist wel of geen bh dragen?

Steek je handen in de lucht als je je haren wassen uitstelt, geen make-up meer draagt en amper nog weet wat een beha is. De quarantaine zorgt voor een stevige opschudding in onze dagelijkse routine: we gaan niet meer naar ons werk, komen minder buiten en kleden ons minder op. Dames laten ook één kledingstuk opvallend vaker in de kast liggen, hun bh. Maar is dat ook gezond? Experts leggen uit

#sportinuwkot: dankzij deze online initiatieven kan je thuis bewegen

In deze tijden is het verleidelijk om elke avond neer te ploffen in de luie zetel, maar blijven bewegen is belangrijk. Al is het maar om eventuele coronakilo’s tegen te gaan. En door te quarantrainen kan je ook fitnesscentra, sportcoaches en zelfstandige studio’s een hart onder de riem steken. Win-win. Klaar om te beginnen bewegen? Lees dan vooral hier even verder.

Vlamingen die meer willen bewegen tijdens coronacrisis kunnen voordeling een coach inschakelen

Vlamingen die tijdens de coronacrisis fysiek en mentaal sterk willen blijven maar niet goed weten hoe ze dat moeten volhouden, kunnen vanaf nu een coach inschakelen. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica hebben er namelijk voor gezorgd dat de laagdrempelige coaching via het project Bewegen Op Verwijzing kan blijven doorgaan. Lees er hier alles over.