December afslankmaand: maar moet je wel écht afvallen?

doorValérie Wautersop 20/11/2016

Eind november en begin december zijn traditioneel de maanden waarin we met z'n allen even op de rem gaan staan. Met enkele kilootjes minder denken we met minder schuldgevoel de voetjes onder de feesttafel te kunnen schuiven. Maar is het echt nodig dat jij afvalt? De apotheker legt met behulp van de BMI- en buikomtrekmeter uit hoe je je ideale gewicht berekent.

Zo bereken je je BMI

Met deze eenvoudige formule bereken je zelf je BMI. Deel je gewicht in kilo's door je lengte in meters in het kwadraat. Een voorbeeld voor iemand van 63 kg met een lengte van 1,68m= 63 : 1,68x1,68 = 22,34 = gezond gewicht.

Een normaal gewicht heeft een BMI score tussen 20 en 25. Bij een BMI tussen 25 en 30 is sprake van overgewicht. Is daarbij je buikomvang meer dan 88 centimeter (bij vrouwen) of 102 centimeter (bij mannen), probeer dan af te vallen.
Een BMI hoger dan 30 wijst op obesitas. Je moet zeker vermageren, ook als er geen andere risicofactoren zijn voor je gezondheid.

Wie op een zachte manier een beetje gewicht kwijt wil kan zeker eens een vochtafdrijvende thee proberen. Dit zijn onze twee aanraders.

XL-S Kuur Afslankingsthee Munt DUO

Afslankingsthee met muntsmaak

Elimin Instant Perzik

Drainerende thee met perziksmaak