Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Gevonden: de beste sport tegen stress

doorNele Annemansop 28/11/2019

Puffen en zweten met een knalrood gezicht terwijl je de ene squat na de andere doet naast iemand die je niet kent: het klinkt misschien niet als jouw ideale work-out, maar volgens een nieuwe studie zijn die groepssessies wel beter voor je mentale gezondheid.

Ze zijn niet alleen veel leuker (met dank aan de speelse beats en vrolijke instructeurs), groepssessies kunnen ook je mentale welzijn verbeteren. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het tijdschrift American Osteopathic Association. En niet alleen je mentale maar ook je fysieke en emotionele gezondheid zijn gebaat bij een leuke sportsessie in groep.

Zo blijkt uit de nieuwe studie bij 69 studenten dat na 12 weken het fysieke en emotionele welzijn verbeteren met respectievelijk 25 en 26 procent en dat de mentale gezondheid stijgt met 13 procent. Maar dat is niet alles. De onderzoekers stelden ook vast dat een groepssessie het stressniveau met 26 procent kan doen dalen.

En hoewel de proefpersonen de studenten waren (die elkaar waarschijnlijk al kenden voor het onderzoek en de groepssessie dus ook als minder stresserend ervoeren), hebben wij alvast een les zumba in onze agenda gezet. Baat het niet, dan schaadt het niet!