Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Hartverwarmend: haarwens van Ella-Louise (7) en Vivian (17) wordt werkelijkheid

doorAnn Willemsop 09/02/2017

Ella-Louise en Vivian dromen van haar zoals alle meisjes hebben. Maar alopecia en chemo steken daar een stokje voor. Je kan je inbeelden hoe blij ze waren toen 2 gulle gevers hun Rapunzel-lokken doneerden aan de stichting Haarwensen (vanaf vandaag ook actief in België), die er prachtige pruiken van maakte.

De stichting Haarwensen zet in Nederland al 8 jaar de schaar in lange lokken en heeft zo al meer dan 900 kinderen een fantastisch cadeau kunnen geven: een pruik van echt haar. Gratis. Omdat er af en toe ook aanvragen uit België kwamen, steekt de organisatie nu de landsgrenzen over. En hoe! Share Your Hair, zo heet de knappe campagne die de intrede opluistert.

Ella-Louise (7) en Vivian (17) spelen er een hoofdrol in, zij zagen door alopecia en chemo hun mooie lokken verdwijnen. Maar minstens even indrukwekkend zijn de bijdragen van Yanti (18) en Colette (44), die 30 centimeter van hun haar doneerden. De Belgische fotografe Frieke Janssens – die je misschien kent van Smoking Kids en Your Last Shot - bracht de vier samen voor haar lens. Het resultaat is hartverwarmend mooi.

Share your hair: doe jij mee?
30 centimeter, zo lang moet je haargift minstens zijn wil je er een pruik van laten maken. Heb jij genoeg gespaard en wil je een fantastisch cadeau geven? Surf naar haarwensen.be.