Hoe haal je nog meer uit je saunabezoek?
Je binnen opwarmen in de sauna terwijl de buitentemperatuur blijft dalen: heerlijk! En als je deze tips volgt, wordt je saunabezoek nog relaxerender.

Je binnen opwarmen in de sauna terwijl de buitentemperatuur blijft dalen: heerlijk! En als je deze tips volgt, wordt je saunabezoek nog relaxerender.
- Zowel een lege als een overvolle maag kan je in de sauna parten spelen. Een lichte maaltijd voor je saunabezoek is ideaal.
- Kleding belemmert het zweten, experts raden dan ook aan je naakt onder te dompelen in de hitte.
- Twee handdoeken (eentje om je in te wikkelen of op te zitten en een om je af te drogen), een badjas en badslippers kan je dan weer wel gebruiken.
- Desinfecteer voor je begint je voeten aan het daarvoor voorziene kraantje.
- En reinig je lichaam met een warme douche.
- Droog je nadien goed af, want een droge huid kan straks in de sauna beter transpireren.
- Met een warm voetenbad bereid je je hele lichaam voor op de komende hitte.
- Op naar de sauna! Ga liggen of zitten op een handdoek, aandacht voor hygiëne is een must.
- Warmte stijgt dus denk eraan: hoe hoger, hoe warmer.
- Blijf niet langer dan een kwartier in een sauna. En zit de laatste minuten alvast rechtop, zo vermijd je dat je duizelig naar buiten wandelt.
- Nu is het afkoelen geblazen. Een luchtbad doet wonderen: stap even naar buiten en vul je longen met frisse lucht. Je lichaam koel je af onder de koude douche, de dompelemmer, met de afspoelslang... Vergeet ook je hoofd niet!
- Rust minstens een kwartier vooraleer je opnieuw in een sauna duikt.
- Drink! Drink! Drink! Hou je vochtreserves op peil door voldoende water te drinken.
- Tot slot: let op de signalen van je lichaam, want een saunabezoek kan best intens zijn, zeker voor onervaren saunagangers. Geeft je lichaam aan dat het genoeg heeft van de hitte? Dan is het tijd voor een dut, zwempartij, hapje, drankje, je Goed Gevoel...