Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

De beste drankjes voor een goede nachtrust

doorValérie Wautersop 04/10/2016

Iedereen heeft wel z'n eigen routine voor het slapengaan. Of het nu gaat om een heerlijk warm bad nemen, of een boek lezen. Maar wat iedereen zou moeten doen voor het in bed kruipen is een heerlijk rustgevend drankje achteroverslaan. Dit zijn onze favorieten.

Kamillethee

Kamille wordt al eeuwen gebruikt als een natuurlijke remedie om sneller de slaap te vinden. Uit studies blijkt dat kamille een licht verdovend effect heeft wanneer het wordt geconsumeerd.

Melk

Een glas melk helpt je te ontspannen. Melk zit niet alleen boordevol calcium - die ervoor zorgt dat je stressniveau daalt -, maar bevat ook tryptofaan, een aminozuur dat ervoor zorgt dat je hersenen serotonine aanmaken. Serotonine zorgt er op zijn beurt weer voor dat je je slaperig gaat voelen.

Amandelmelk

Ben je lactose-intolerant, of hou je gewoon niet van de smaak van gewone melk? Drink dan een glaasje van de amandelvariant. Deze gezonde noot bevat calcium en magnesium, die er beiden voor zorgen dat je langer in slaap blijft.

Alles met honing

Honing toevoegen aan een warme drank zorgt ervoor dat de verdovende effecten worden gemaximaliseerd. De natuurlijke suikers in honing verhogen het insulineniveau in je bloed net genoeg om ervoor te zorgen dat tryptofaan makkelijker door je hersenen wordt opgenomen.