Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Kind met griep? Beter voorkomen dan genezen!

doorLynn Guillaumeop 18/01/2017

De griep is jammer genoeg weer in het land. Voor volwassenen een nare kwaal, maar voor een kind al helemaal een kleine ramp. Omdat voorkomen nog steeds beter is dan genezen vroegen wij Jutta Borms om enkele tips.

Van september tot april piekt het aantal grieppatiënten.Van een échte griep – veroorzaakt door het influenzavirus – kan een kind zich tot twee weken behoorlijk belabberd voelen. Griep gaat gepaard met snel opkomende koorts, pijnlijke spieren, hoofdpijn, vermoeidheid ... Niet iedereen die zich grieperig voelt, heeft ook écht griep. Vaak gaat het om een griepachtig syndroom: een symptomencomplex met dezelfde klachten als de epidemische griep, maar in een lichtere vorm. Net zoals een verkoudheid ben je van een griepachtig syndroom na een viertal dagen aan de beterende hand en ook bij de échte griep zit er niets anders op dan uitzieken. Al kan je de symptomen wél verlichten.

Jutta Borms: ‘Om griep te voorkomen, kan je ervoor kiezen je kind te laten vaccineren. Ieder jaar is er een nieuw vaccin tegen de seizoensgriep beschikbaar. Ook homeopathie heeft een plaats. Wekelijks een dosis OSCILLO- COCCINUM® innemen tijdens de piekperiode van de griep kan helpen om besmetting met het virus geen kans te geven. Het middel werkt ook goed voor wie last heeft van griepsymptomen. Je volgt dan het best het 3-2-1- principe: op de eerste dag neemt je kind drie granulekokertjes, de volgende dag twee en de derde dag het laatste kokertje. Een nog beter middel vind ik Poly Influenzinum. Dat werkt net als een griepvaccin preventief tegen de griep. De formule en samenstelling wordt jaarlijks aangepast door de fabri- kant. Poly Influenzinum 9CH bestaat uit zes buisjes met granules die je gespreid over twee maanden inneemt. Om de immuniteit van je kind een extra boost te geven kan je Poly Influenzinum 9CH combineren met Thymuline 9CH. Ook dat middel bestaat uit buisjes met granules die je over een periode van twee maanden moet innemen. Een griepvirus kan nog lange tijd nazinderen en vermoeidheid veroorzaken. China 15CH en Kalium phosphoricum 15CH kunnen dan soelaas bieden. Geef je kind ’s ochtends en
’s avonds vijf granules om het energieniveau te herstellen.