Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Muggenbeet? Zo kom je van de jeuk af!

doorValérie Wautersop 29/07/2016

Voelde je je vannacht weer een all-in buffet voor een hele zwerm muggen? Wij weten raad, en helpen je in een wip van die lastige jeuk af!

Aloë Vera-gel
Aloë Vera heeft ontstekingswerende eigenschappen, waardoor een beetje van de gel op een muggenbeet aanbrengen verlichting kan bieden bij jeuk. Bewaar de gel in de ijskast voor extra effectiviteit.

Basilicum
Druk een blaadje basilicum op de plek van de beet. Basilicum heeft ontstekingswerende eigenschappen, waardoor het zal helpen de zwelling van de beet tegen te gaan. Bovendien houden muggen absoluut niet van de geur van het kruid, waardoor extra muggebeten grotendeels vermeden worden.

Aspirinepasta
Wanneer je een pilletje aspirine verpulvert en dat met enkele druppels water mengt ontstaat een pasta. Deze op de beet smeren neemt de jeuk weg door –opnieuw- de ontstekingswerende eigenschappen van de aspirine.

Citroen- of limoensap
Citroenzuur gaat de jeuk tegen, dus enkele druppeltjes van het goedje op de beet doen kan wonderen verrichten.

Havermout
Havemout staat bekend om zijn jeukverminderende eigenschappen. Smeer tijdens je ontbijt een beetje van je havermoutpap op je muggenbeten om de schade van de voorbije nacht te beperken.

Ook bij de apotheek kan je crèmes vinden die je in een wip van die lastige jeuk af helpen. Wij selecteerden alvast onze favoriet voor jou!