Nationale vrouwendag: een warm bad nemen, strijken en schoonmaken

doorNele Annemansop 10/11/2016, laatst bijgewerkt op 10/11/2016

En misschien – afhankelijk van hoelang ik in mijn warme badje vertoef zonder gestoord te worden – mijn nagels lakken. Dit is dé dag waarop alle Belgische vrouwen, inclusief mezelf, in de watten zouden moeten worden gelegd. Maar jammer genoeg voor mij, en misschien voor nog heel wat vrouwen, valt onze nationale vrouwendag samen met die andere feestdag: wapenstilstand. Helaas betekent staakt-het-vuren niet hetzelfde als staakt-de-huishoudelijke-taken. Er zijn bovendien maar enkele dagen per jaar dat ik betaald word om de was en de plas te doen, dus ‘profiteer’ ik daar maar van.

Niet dat ik per se op deze dag in de bloemetjes gezet wil worden – bloemen zijn ook gewoon mijn ding niet – maar iemand die een keer zegt: Nele, ga vandaag eens lekker niksen, leun achterover, drink een wijntje, lees een roddeltijdschrift - om heel even echt niet te hoeven nadenken - en geniet van je me-time. Jammer genoeg strijkt de stapel was zich niet vanzelf en bestaat Mr. Proper niet in het echt.

Er schuilt heus geen fanatieke feminist in mij – ik wist tot twee dagen geleden zelfs niet dat het vandaag nationale vrouwendag was – dus moet ik mijn omgeving ook vergeven dat ze mijn vrouwendagje vergeten zijn. Toch ga ik hem vieren, weliswaar na mijn huishoudelijke taakjes, met een warm bad, een roddelblad en een wijntje. Gewoon, omdat ik vind dat ik dat verdien. En ik hoop dat jullie dat ook doen.