Om deze reden moet je een kop koffie drinken voor je work-out

doorMaurane Vallezop 28/06/2017

De dag starten met een sterke kop koffie, dat is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Daarna direct beginnen sporten, dat is net een stap te ver. Toch zou dat kopje koffie je een sterke boost geven die zorgt voor een effectievere work-out.

Uit een onderzoek blijkt dat een tas koffie, of beter gezegd cafeïne, een invloed heeft op je prestaties bij een work-out.

Hoe kwam deze conclusie tot stand?

Voor het onderzoek werden drie groepen met elkaar vergeleken. De eerste groep dronk geen koffie, de tweede was een placebo-groep en de derde nam een cafeïnepil. Die pil staat gelijk aan ongeveer vier koppen sterke koffie. Vervolgens gingen de testpersonen sporten, waarbij ze zo’n 30 minuten fietsten. En wat bleek? De groep die de cafeïnepil nam, was zo’n 3% sneller dan de anderen. We moeten toegeven, het is geen heel groot verschil, maar toch zeker de moeite.

Coffee, please!

Voor die kleine boost drinken we graag een extra kop. Voortaan maken we dus eerst een sterke koffie voor we aan die ochtendlijke work-out beginnen. Zo zijn we klaarwakker om eraan te beginnen en presteren we extra goed. Wat wil je nog meer?