Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Plussize sporten: 3 Instagram-acounts om te volgen op jouw fitness-journey

doorRedactieop 16/03/2022

Een volle vrouw op de cover van een fitnessmagazine. Sportmerken die bewust uitpakken met plussize kledij. Langzaam maar zeker weet de fitnessindustrie zich uit haar spandexkeurslijf te wurmen. Want sporten is echt niet alleen weggelegd voor wie een maatje 36 heeft.

@mynameisjessamyn: De inspirerende Jessamyn Stanley is een bodypositive yoga-acti- viste. Ze is het levende bewijs dat yoga écht voor iedereen is, en daarnaast is ze een van de gezichten van de Formation kledinglijn van Adidas.

@romycurvy: Het NederlandsBelgische model Romy Schlimbach staat in de top 20 mo- dellen wereldwijd bij bureau ModelManagement en is ambassadeur van Decathlon. Meer zelfs: ze zat samen met Decathlon rond tafel om hun plussize kledinglijn te verbeteren.

@unlikelyhikers: Jenny Bruso richtte het Instagramplatform Unlikely Hikers op, waar ge- wicht, geslacht en afkomst allemaal geen rol spelen. Als je maar van wandelen houdt. Van plussize wandelkledij tot inspirerende verhalen: je leest het allemaal.

Ontdek in ons aprilnummer zeker ook de 'Newbie Gains', een wetenschappelijk bewezen fenomeen waarbij je als beginner in korte tijd veel spiermassa en kracht kunt winnen.