Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ballet Workout getest: 'Tot mijn grote verbazing voel ik me op sommige momenten zelfs ietwat elegant'

doorNele Annemansop 10/05/2017

Toegegeven, ook wij zien onszelf niet meteen in een roze tutu en op huidkleurige spitzen sierlijk heen en weer huppelen. Maar omdat we er deze zomer toch liever wat strakker en slanker willen uitzien, haalden we maar al te graag de Lodewijk XIV in ons naar boven voor deze Ballet Workout.

© Svetlana Petrikovec

Wat is het? Een intensieve work-out die opgebouwd is uit de basiselementen van klassiek ballet, waarbij spierversterkende oefeningen gecombineerd worden met cardiotraining en flexibiliteitsontwikkeling.

Voor wie? Voor alle vrouwen, met en zonder danservaring.

Proefkonijn Nele: 'Mijn conditie is niet om over naar huis te schrijven, mijn figuur mag wat strakker en mijn houding is niet meteen de sierlijkste. Dat maakte me toch wat zenuwachtig voor deze work-out. Bovendien bezorgde alleen al de gedachte van mij in een balletpakje met tutu te zien menig vrienden en familie spontaan de slappe lach.’
‘Na een klein eurekamoment - ik heb me in het roze balletjurkje en witte tutuutje kunnen wurmen - start de opwarming met enkele rondjes snelwandelen. Benen gestrekt, schouders laag, kin omhoog en tenen richting de muur. Wat gepuf, gezweet en gehijg later, gaan we over tot enkele basisposities die ballerina's doen om in topvorm te blijven. Het mag dan wel de simpele versie zijn, ik voel spieren waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Door de les heen neem ik een betere houding aan en tot mijn grote verbazing voel ik me op sommige momenten zelfs ietwat elegant. Ik begin stilletjesaan te denken dat ik mijn ideale work-out gevonden heb. De volgende dag is mijn sierlijke zwaanhouding jammer genoeg vervangen door het gewaggel van een pinguïn. Vooral mijn dijbenen hebben last van de stevige training. Maar hé, no pain no gain. Dus mij zien ze daar zeker terug!’

Praktisch:
Ballet Workout, Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen & Oudaan 14, 2000 Antwerpen, 0484/79.17.14. Groepsles: € 12, € 100 voor 10. Privéles: € 25, € 200 voor 10. Proefles: gratis. Voor beginners en gevorderden. Meer info: www.balletworkout.be.