Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Start to smart: de beste slimme horloges getest

doorRedactieop 17/03/2021

Voor wie haar eerste (van de 10.000) stapjes in de wereld van de smartwatches zet, is het soms zoeken naar die ene Watch made in heaven. Niet getreurd, redactrice Sophie testte een aantal modellen voor je uit.

De beste prijs-kwaliteit

Huawei Watch Fit - (€ 79 bij Krëfel)

Het perfecte instapmodel. Grootste troef zijn de ‘quick work-outs’-gifjes: van stretches voor thuis tot pittige buikspieroefeningen. Ook aanwezig: 96 sportmodes én slaapregistratie. En dat alles voor een klein prijsje.

De topper voor mental health

Fitbit Sense - (€ 295,95 bij Coolblue)

Combineert alle gezondheids-, ­fitness- en andere functies die je van een smartwatch ­verlangt (denk: tal van work-outs, gps, ­hartslagmonitor en slaapscores). Maar wat het horloge uniek maakt, zijn de mindfulnessoefeningen en de EDA-sensor (elektrodermale sensor) die je stressniveau bepaalt aan de hand van de geleidbaarheid van je huid.

De meest stijlvolle

Samsung Watch3 - (€ 244 bij Vanden Borre)

Niemand die ziet dat je een smartwatch om hebt, dankzij de roségouden details en het lederen bandje. Maar onder dat mooie uiterlijk meet het horloge ook je bloeddruk, zuurstofgehalte en slaapgewoontes. Voor sportfans zijn er thuiswork-outs en een handige lopersgids.

De meest multifunctionele

Garmin Venu Sq Music - (€ 249 bij Vanden Borre)

Is het een fitnesstracker? Is het een smartwatch? Nee, dit kleinood is alles in één. Elegant, een personal coach én gezondheidsmonitor. En dankzij de ingebouwde muziekfunctie kan je je telefoon tijdens het sporten gewoon thuislaten. Handig!

De beste voor sportievelingen

Polar Ignite (€ 174 bij Bol.com)

Waterdicht (zwemmen!), ingebouwde gps (lopen!), hoogtemeter (fietsen!) én kant-en-klare work-outs voor thuis, met focus op kracht, lenigheid of conditie. Alles wordt steeds afgestemd op jouw fitnessniveau, hartslagzones, trainingen én je nachtrust. Kortom: de ideale sportbuddy.

Een vijfde van de Belgen zou een wearable – sporthorloge, hartslagmeter of activitytracker – dragen om zichzelf te monitoren. Maar doet zo’n sporthorloge je ook echt meer sporten? En helpt het om gewicht te verliezen
of gezondheidsproblemen te herkennen en te tackelen? Ontdek het in ons nieuwe aprilnummer dat nu in de winkel ligt!