Starten met sporten? Deze tips kunnen jou helpen

doorRedactieop 11/07/2020

Starten met sporten, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Welke sport kies je? Waarom wil je sporten? Kies je voor een groepssport? Wij helpen jou om de sport te kiezen die bij jou past!

1. Waarom wil je sporten?

Maak voor jezelf uit waarom je aan sport wilt doen. Doe je het puur om je hoofd even leeg te maken? Dan kan je ervoor kiezen om te gaan joggen in de natuur. Wil je spieren kweken? Dan is een dagelijkse workout ideaal voor jou. Wil je met mensen in contact komen? Dan kan je misschien groepslessen in de fitness volgen. De reden waarom je wilt sporten zal al voor een groot deel duidelijk maken in welke richting je je sport moet gaan zoeken.

2. Bekijk alle opties

Doe wat onderzoek naar alle sporten die je bij in de buurt kan beoefenen. Zoek ook inspiratie in een sportwinkel, daar vind je vast wel outfits en accessoires die jou nieuwe inzichten in de sportwereld geven. Op internet kan je ook opzoeken welke sporten er momenteel trending zijn. Hockey? Paardrijden? Roeien? Zumba? Het is belangrijk om al je opties grondig te analyseren!

3. Solo- of teamsport?

Ben je nooit gemotiveerd om te gaan sporten? Kies dan voor een teamsport en nodig vriendinnen uit om samen met jou de uitdaging aan te gaan. Zo kunnen jullie elkaar altijd aanmoedigen! Heb je een job met een onregelmatig uurrooster? Dan kies je best voor een solosport. Op die manier kan je zelf kiezen wanneer je uurrooster het toelaat om te gaan sporten.

4. Volg een proefles

Lijkt boksen jou wel leuk, maar weet je niet of die sport op je lijf geschreven is? Bij de meeste clubs kan je gratis (of aan een voordelige prijs) een proefles volgen. Na zo’n les zal je al snel aanvoelen of de sport iets voor jou is!

5. Kijk naar het totale kostenplaatje

Heb je een beperkt budget? Zoek dan zeker eens op hoeveel de sport in zijn totaalplaatje kost. Het fitnessabonnement kan dan wel voordelig zijn, maar je moet er ook rekening mee houden dat je misschien wel nieuwe schoenen of sportkleding moet aankopen.

6. Zorgt de sport voor voldoende uitdaging?

Ben je competitief ingesteld? Dan is het misschien interessant om sporten te zoeken waar je kan deelnemen aan wedstrijden. Ben je helemaal niet stressbestendig? Let er dan op dat de sport die jij kiest uitsluitend recreatief te beoefenen is.

Sport ze!