Scandinavië is helemaal in de ban van het 'makkelijkste dieet ooit' (en wij nu ook!)

doorNele Annemansop 30/04/2018

Het eenvoudigste dieet ter wereld. Zo wordt ‘The Scandi Sense Diet’ van de Deense Suzy Wengel genoemd. Toegegeven: dan zijn wij meteen een en al oor. Zeker toen we hoorden dat zij voorgoed de brui gaf aan calorieën tellen, maar wel 38 kilogram afviel door alleen haar handen - ja, je hoort het goed - te gebruiken.

De Deense CEO en moeder van vijf Suzy Wengel worstelde al jaren met haar gewicht. Totdat ze haar eigen methode ontwikkelde waarmee ze binnen tien maanden 38 kilogram afviel. ‘Ik wilde vooral een methode vinden om af te vallen die berust op gezond verstand en eenvoud. Calorieën tellen vond ik erg eentonig en ik heb een hekel aan beperkende dieten waarbij voedingsmiddelen onderverdeeld worden in gezond of ongezond. Daarom bedacht ik het idee van het ‘handenvol eten’.’ Volgens Wengel is de grootte van je handen namelijk verbonden aan je lengte en lichaamsbouw en daardoor dé perfecte manier om een juiste balans te vinden tussen het aantal groenten, eiwitten en koolhydraten die je per dag moet eten.

En de regels zijn eenvoudig: elke maaltijd bestaat uit maximum vier handenvol. Een of twee handen met groenten, een gevuld met een gezonde eiwitbron zoals kip, vis, eieren of kaas met een laag vetgehalte en eentje met koolhydraten zoals brood, pasta, aardappelen en fruit. Daarnaast moet je dagelijks een tot drie eetlepels puur vet, zoals olijf- of kokosolie eten en mag je elke dag genieten van driehonderd milliliter zuivel, en maximum twee eetlepels van een op zuivel gebaseerde dressing.

Nog een ander belangrijk principe van het ’Scandi Sense Diet’ is leren te herkennen wanneer je honger hebt. Dat doe je volgens haar het makkelijkst met een ‘hongerbarometer’ van 0 tot 10, waarbij je bij 0 helemaal geen honger hebt, en bij 10 je je helemaal uitgehongerd voelt. Suzy raadt aan om pas te eten als je hongergevoel op 7 à 8 zit.

Of te bepalen of dit écht het makkelijkste dieet is, laten we aan jou over, maar wij zijn alvast fan van Suzy haar methode!