Van hardlopen tot kajakken: zoveel calorieën verbrand je met je favoriete sport

doorLaurane Berkeinop 07/08/2019

Ze bestaan, de mensen die vrijwillig gaan sporten. Maar het overgrote deel van de vrouwen kiest toch een sport uit waarbij ze veel calorieën kunnen verbranden. Wie mooi wil zijn, moet lijden, toch? Wij zetten voor jullie op een rij hoeveel calorieën je met welke sport verbrandt.

Wandelen, joggen en harlopen

Als je ervan uitgaat dat je 6 km/u loopt, verbrand je op een uur 420 calorieën. Iemand die 11 km/h loopt, zal op een uur 720 calorieën verbranden, en iemand die wandelt verbrandt dan weer 210 kcal/u.

Fietsen en inline skaten

Geen zin om te joggen, maar wel om te fietsen of skaten? Een fietser zal op een uur 360 kcal verbranden, en iemand die inline skatet, verbrandt 400 kcal/u.

Zwemmen, surfen, kitesurfen en kajakken

Ben jij iemand die onmiddellijk het warme water induikt wanneer het zonnetje schijnt, of surft op de wilde golven? Goed nieuws, want ook dan verbrand je calorieën. Als je een uur zwemt, heb je 360 kcal verbrand, en als je een uur kajakt zo’n 300 calorieën. Tijdens het surfen verbrand je 180 kcal/uur, en tijdens het kitesurfen dan weer 300 kcal/u.

Tennis en beachvolleybal

Een tennisspeler zal 420 kcal/uur verbranden, en iemand die aan beachvolleybal doet 480 kcal/uur.

Yoga

Zijn wilde sporten niet jouw ding, maar ben je wel fan van yoga? Op een uurtje heb je zo’n 180 calorieën verbrand!

Petanque

Wist je dat je zelfs calorieën verbrandt tijdens het spelen van petanque? Als je een uur petanquet, heb je zo’n 180 calorieën verbrand!

Hoeveel calorieën je bij welke sport verbrandt, hangt natuurlijk ook van enkele factoren af. Je intensiteitsniveau en je gewicht spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol. Bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op een vrouw die 60 kg weegt. Weeg je meer? Dan verbrand je ook meer calorieën!