Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Vergeet citroenwater: deze 3 drankjes helpen je om af te vallen

doorNele Annemansop 26/10/2018

Je dag starten met een glas lauw water met citroen is een heilig ritueel geworden voor velen die snel wat gewicht willen verliezen. Het slechte nieuws? Het zuur van de citroen is niet zo goed voor je stel tanden. Wij geven je daarom graag drie alternatieven die in combinatie met een gezonde levensstijl je afvalpogingen ook ten goede komen.

1. Koffie
Noem het dé perfecte energiedrank van de natuur. Onderzoek toont aan dat het drinken van twee tot drie kopjes koffie voor je work-out, je in staat stelt om langer en intensiever te sporten dan wanneer je zonder cafeïne naar de fitness gaat. Maar onthoud: drink je koffie altijd zwart (of voeg er wat stevia aan toe), want room en suiker toevoegen is de snelste manier om de voordelen van je koffiegedreven work-out ongedaan te maken.

Ontdek hier hoeveel kopjes koffie je maximaal per dag mag drinken.

2. IJskoud water
Ruil je citroen in voor een handvol ijsblokjes. Door iets koud te drinken, moet je lichaam meer verbruiken om het warm te houden. Herhaal je dat enkele keren per dag, dan kan je tot honderd extra calorieën verbranden, wat goed is voor zo’n vijf kilogram per jaar minder op weegschaal.

3. Groene thee
Groene thee is niet alleen calorievrij, maar stimuleert ook je vetverbranding en gewichtsverlies. Volgens een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Journal of the American College of Nutrition, verliezen mensen die vier kopjes groene thee drinken per dag drie kilogram meer op vier maanden tijd dan mensen die alleen water drinken. Uit een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift European Journal of Nutrition, blijkt dan weer dat mensen die regelmatig groene thee drinken een lager gewicht en een smallere taille hebben. Let er wel op dat je kiest voor een verse, hete thee en niet voor dranken waarin groene thee is toegevoegd om de meeste voordelen eruit te halen.