Verwen je huid na een lange zomervakantie

doorTatjana Peetersop 16/08/2018

Nu de zomervakantie op zijn einde loopt, is het tijd om onze huid weer te hydrateren en verzorgen. Na de vele zon voelt ze droog en ruw aan. De zon in combinatie met het chloor van het zwembad of het zout van het zeewater zijn nefast voor de zachtheid van je huid. Tijd om ze terug te verwennen! Deze zaken geven je weer een gezonde en gehydrateerde huid.

Verwijder dode huidcellen met een milde scrub

Hoewel je huid droog en ruw aanvoelt geef je ze best een goede scrubbeurt voordat je een hydraterende crème of olie gebruikt. Deze moet namelijk de kans krijgen om diep in de huid te dringen en dat kan alleen als je eerst alle dode huidcellen in de toplaag verwijderd. Dat de scrub je bruine tint doet vervagen is fout. Dankzij het scrubben krijgt je huid opnieuw glans en het egaliseert jouw bruine kleurtje.

Een belangrijk element bij het scrubben is de keuze van je scrub. Omdat je huid aangetast is van de zomer kan je best kiezen voor een milde scrub met voedende ingrediënten zoals olijven of essentiële vetzuren. Je huid voelt opnieuw zacht aan.

Smeer je lichaam opnieuw zacht met een hydraterende crème of olie

Na het scrubben is het belangrijk om je huid te hydrateren. Gebruik hiervoor een extra hydraterende crème of olie in plaats van je bodylotion voor dagelijks gebruik. Je huid kan de extra hydratatie goed gebruiken nu de natuurlijke balans van vocht en olie uit evenwicht is.

Goed nieuws, bij Goed Gevoel kan je vanaf 14 augustus voor slechts €8,50 de hydraterende olie ‘Sacred Seven Body Repair Oil’ van RainPharma kopen. Een premium droge lichaamsolie die is samengesteld uit zeven plantaardige ingrediënten waaronder jojoba, argan en zwarte komijn. De olie plakt niet en verwent je huid met een zacht kruidige geur van plantenextracten en een zoete toets van vanille. Je huid ziet er opnieuw jong en gezond uit en voelt aan als satijn.