Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Waarom je Stan Smiths zo slecht voor je zijn

doorValérie Wautersop Invalid date

Geef het maar toe: ook jij slaakt regelmatig een zucht van verluchting wanneer je je hoge hakken kan inruilen voor een paar sneakers. Maar ook die zouden wel eens nefaster kunnen zijn voor je voeten dan je denkt.

Wij zijn er niet rouwig om dat Stan Smith’s en andere sneakers tegenwoordig hipper dan hip zijn. Onze voeten zijn slaken collectief een zucht van verlichting wanneer we dit makkelijk schoeisel ’s ochtends kunnen aantrekken, en er niet eens over hoeven te denken of dit nu echt wel ‘done’ is of niet.

Toch denk je in de toekomst beter twee keer na voor je voor de vijfde ochtend op rij op je sneakers de deur uit rent. Te vaak plat schoeisel dragen blijkt immers nefast voor de gezondheid van je voeten. Dat heeft alles te maken met het vetkussentje onder de bal van onze voet, dat het niet alleen zwaar te verduren krijgt wanneer je torenhoge hakken draagt, maar ook niet echt gelukkig wordt wanneer je dagenlang dezelfde sneakers draagt. Modieuze sneakers mogen er dan wel mooi uitzien, echt veel ondersteuning bieden ze niet aan onze voeten.

De manier om te voorkomen dat je voeten permanente schade oplopen door onaangepast schoeisel, is door regelmatig je sneakers of hakken af te wisselen met schoenen die de voet wel voldoende ondersteuning bieden. Een inlegzooltje dat je voet extra steun biedt kan trouwens ook wonderen doen, en is onzichtbaar in zowat elke schoen in te brengen.