Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Waarom je vaker een bad moet nemen in de winter

doorNele Annemansop 26/01/2017

We doen de hele winter lang allerlei dingen om niet ziek te worden: regelmatig onze handen wassen, ver wegblijven van die zieke collega, voldoende rusten en heel veel thee drinken. Toch is er een ding wat we vergeten te doen: zweten.

Je mag dan wel blij zijn dat je tijdens de winter niet om de haverklap okselvijvers op bezoek krijgt, zweten is wel dé manier om je lichaam te ontdoen van giftige stoffen zoals zout, ammoniak en ureum. Hoe minder je van die giftige stoffen vasthoudt, hoe sterker je immuunsysteem en hoe minder vatbaar je bent voor een verkoudheid of griep.

En tenzij je drie keer per week aan cardiotraining doet, is de kans groot dat je niet genoeg zweet tijdens de winter. Maar niet gevreesd! Er is een andere – en veel leukere – manier om genoeg te zweten in de winter: het nemen van een warm bad. Regelmatig een warm bad nemen, zorgt ervoor dat je ongeveer evenveel zweet als in de zomer. Rep je dus naar je badkamer, steek een paar kaarsjes aan, vul het bad en geniet van de makkelijkste manier om niet ziek te worden deze winter. Heb je last van een droge huid? Voeg dan wat badolie toe.