Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Waarom matcha zo populair is (en jij het ook zou moeten drinken!)

doorValérie Wautersop 11/04/2017

Wie regelmatig Instagram checkt heeft dit hippe groene drankje waarschijnlijk al meer dan eens zien voorbijkomen. Maar wat is matcha nu eigenlijk, en vooral: waarom moet jij het ook drinken?!

Wat het is
Matcha is een soort groene thee. Je vindt hem echter niet in een theezakje of in theeblaadjes, maar in puur poeder. Deze poedervorm zorgt ervoor dat matcha meteen ook de sterkst gedoseerde vorm van groene thee is ter wereld. Matcha is rijk aan cafeïne en geeft je dus absoluut een boost wanneer je het drinkt om wakker te worden. Maar dat is niet het enige wat dit groene drankje je te bieden heeft.

Waarom het goed voor je is

  • Matcha geeft je metabolisme een schop onder de kont. Dat wil zeggen dat deze thee je kan helpen bij het afvallen. Verwacht echter geen mirakels, want alleen met door gezonde levensstijl raak je echt kilo's kwijt.
  • Matcha zit boordevol antioxidanten. Deze helpen niet alleen bij het onder controle houden van je bloedsuikerspiegel, maar zorgen er ook nog eens voor dat vrije radicalen geëlimineerd worden. Vrije radicalen zijn de boosdoeners die onder meer aan de basis liggen van het ontstaan van kanker.
  • Matcha heeft een ontstekingsremmende werking.
  • Matcha bevat L-theanine, een stof die een kalmerende werking heeft op je lichaam. In tegenstelling tot koffie werkt matcha niet alleen stimulerend maar ook kalmerend.
  • De grote hoeveelheid chlorophyll die in matcha zit (en het poeder meteen ook z'n typerende groene kleur geeft) heeft een detoxende werking op je lichaam. Chlorophyll helpt immers zware metalen en chemische toxines uit je lichaam afvoeren.