Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Wetenschappelijk bewezen: optimistische vrouwen leven langer

doorNele Annemansop 20/02/2017

Een positieve kijk op het leven lijkt dé levensreddende bescherming tegen infecties, kanker en hart- en vaatziekten, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Het leven zien door een roze bril, helpt je niet alleen door moeilijke tijden, maar ook om langer te leven. Volgens een nieuwe studie van de Harvard University, hebben optimistische vrouwen namelijk minder kans om te sterven aan infecties, kanker en hart- en vaatziekten.

Voor die studie vulden 70.000 vrouwen een enquête in over hun gezondheid en mentale toestand, met inbegrip van hun kijk op het leven in moeilijke tijden. Die vrouwen werden acht jaar gevolgd en daaruit bleek dat de meest optimistische vrouwen 52 procent minder kans hadden om te sterven aan een infectie dan vrouwen die een negatieve kijk op het leven hebben. Ze liepen ook 39 procent minder risico om te sterven aan een beroerte, hadden 38 procent minder kans om te sterven aan hart- en luchtwegaandoeningen en liepen 16 procent minder risico om te sterven aan kanker.

Is jouw glas altijd halfleeg in plaats van halfvol? Probeer dan toch om ook de positieve dingen in het leven te bekijken. Je gezondheid zal je dankbaar zijn.