Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo drink je meer water

doorKimia Farhangop 16/05/2017

We weten allemaal dat het belangrijk is om veel water te drinken, maar doen we dit wel? Twee liter water per dag (voor vrouwen, 3 voor de mannen) is ideaal, maar velen halen deze hoeveelheid niet. Daarom zijn hier 10 tips die je zullen helpen om meer water te drinken.


1. Heb een doel voor ogen

Zeg aan het begin van de dag tegen jezelf hoeveel water je die dag wil drinken. Zo heb je een doel voor ogen en natuurlijk wil je dat doel ook bereiken. Maak er een soort wedstrijdje met jezelf van. En wie wil er nu niet winnen?

2. Investeer in een leuke, goede drinkfles

Geef toe, alles is automatisch smakelijker als het leuk verpakt is. Wanneer je water in een leuke drinkfles zit, wordt het dan ook aantrekkelijker om te drinken. Zorg er ook meteen voor dat je een goede drinkbus koopt. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, dus kies eentje die het best aan jouw noden beantwoordt: eentje die je water koel houdt, eentje met een dubbele wand zodat je niet met een vochtige fles in je tas zit, eentje met een infuser,…

3. Hou je drinkfles dichtbij

Uiteraard is een goede en leuke drinkbus hebben niet genoeg. Vergeet niet om hem een prominente plaats te geven. Wanneer de drinkfles dicht bij je in de buurt staat, zal je er vaker van drinken dan wanneer je er achter moet zoeken.

4. Gebruik een app

Vind je het zelf moeilijk om bij te houden hoeveel je hebt gedronken? Of is het moeilijk jezelf eraan te herinneren dat je water moet drinken? Geen probleem! Inmiddels bestaat er voor alles een app, ook voor dit.

5. Voeg smaak toe

Geen excuus meer voor zij die water maar saai of niet lekker vinden! Je kan ook groenten, fruit of kruiden toevoegen aan je water om het smakelijker en interessanter te maken. Het internet staat vol met leuke ideetjes voor ‘infused water’.

6. Gebruik een rietje

Indien je water drinken nog steeds te saai vindt – zelfs na de vorige tips – dan kan een rietje helpen. Je zal sneller geneigd zijn om van je water te drinken als het met een rietje gebeurd. Bovendien zorgt drinken met een rietje er voor dat je meer en sneller drinkt. Alleen maar voordelen dus.

7. Hou een wedstrijdje met anderen

In plaats van een wedstrijdje met jezelf te houden, organiseer een met anderen! Je zal veel gemotiveerder zijn om je doel van die dag te behalen en misschien drink je zelfs meer dan wat je oorspronkelijk van plan was – we willen tenslotte winnen.

8. Eet pikant

Wanneer je eten pikant is, zal je veel vaker naar je waterfles grijpen.

9. Voeg water drinken toe aan je dagelijkse routine

Een glaasje water na het tanden poetsen, een glaasje water voor het avondeten,… Wanneer je water drinken toevoegt aan je dagelijkse gewoonten, zal het er deel van beginnen uitmaken.

10. Zoek water in voeding

Om eens af te wisselen kan je ook voedingsmiddelen eten die veel water bevatten, zoals komkommers, zelfgemaakte (gezonde) waterijsjes, watermeloenen,… Zo blijf je gehydrateerd zelfs als je geen water drinkt.
Na een tijdje zal je vanzelf meer en vaker water drinken.