Zo heb je altijd een goed humeur

doorNele Annemansop 17/11/2016, laatst bijgewerkt op 17/11/2016

Of toch bijna altijd. Je herkent het vast wel: het is maandagochtend, de kinderen waren te laat op school, het regent pijpenstelen en je hebt een berg werk voor de boeg. Kortom: je humeur is voor de rest van de dag verpest. Goed Gevoel to the rescue!

1. Begin ’s morgens al met een beetje me-time
Je moest vroeg uit de veren, je aanrecht staat nog vol met vuile borden en tassen en je hebt al 87 ongelezen e-mails. Maar gun jezelf in plaats van te stressen 20 minuten me-time. Hou je favoriete pyjama nog even aan, geniet van een lekkere kop thee en daarna een warme douche voordat je de deur uitstormt naar het werk. Al blijft het maar bij die 20 minuten per dag, die kunnen ze je toch al niet meer afnemen.

2. Beweeg dagelijks
Elke dag een halfuurtje sporten is niet alleen goed voor je lijf, maar het geeft ook endorfines vrij die je kalm en tevreden houden.

3. Slaap genoeg
Laat opblijven en nog een aflevering van je favoriete serie kijken mag je ’s avonds dan wel gelukkig maken, ’s morgens word je er jammer genoeg suf en chagrijnig van wakker. Hou je aan een vast tijdstip om naar bed te gaan en zorg ervoor dat je minstens zeven uur slaapt. Dat zal je stemming overdag alleen maar ten goede komen.

4. Laat je niet te snel uit je lood slaan
Het is niet omdat je baas naar je snauwde in een vergadering, dat je de rest van de dag al kniezend moet doorbrengen. Behoud je goede energie en zorg ervoor dat elk sociaal contact – ook al is het maar met de broodjesverkoper – gelukkig en positief verloopt.

5. Fleur je omgeving op
Vind een manier om elke ruimte waarin je vertoeft op te fleuren. Doe de gordijnen open, laat het zonlicht binnen – of kies voor gezellige verlichting als het buiten vroeg donker is - en koop wat planten en bloemen. Als je in een vrolijke, lichte kamer zit, is het bijna onmogelijk om je chagrijnig te voelen.

6. Laat je af en toe eens gaan
Als geen enkele andere tip werkt, krop je woede dan niet op maar geef jezelf de tijd om gewoon even boos te zijn, en sla op een kussen als je dat wil of herhaal die warme douche. Je slechte humeur zal verdwijnen en je zal je beter voelen als alle negatieve energie uit je lijf is.