Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo leer je van lopen houden

doorValérie Wautersop 18/09/2016

Er bestaan maar weinig mensen die vanaf hun eerste kilometer dol zijn op de loopsport. Van lopen kan je leren houden, en dit is hoe.

Investeer in een goeie sportbeha
Als je nog niet enthousiast bent in de kledij waarin je gaat lopen, dan is de kans haast onbestaande dat je ook enthousiast zult zijn van het sporten zelf. Bovendien is een goede, ondersteunende sportbeha enorm belangrijk voor je lichaam.

Maak een playlist met loopmuziek
Ga je een half uurtje lopen, zorg er dan voor dat je een half uur lang naar je favoriete muziek kunt luisteren. Zorg er daarnaast voor dat de beats tijdens de laatste 5 à 10 minuten van je playlist opzwepend werken, om jezelf een extra boost te geven om het vol te houden.

Kies een mooie looproute
Tuurlijk is het veel makkelijker om je loopschoenen aan te trekken, de deur achter je dicht te slaan en gewoon te beginnen lopen. Jammergenoeg is de meest nabije route vaak niet de mooiste. Vaak loont het de moeite om vijf minuutjes in je auto te stappen, een mooie looplocatie te vinden en daar tijdens je rondje van het landschap te genieten.

Spaar je favoriete tv-serie voor tijdens het lopen
Loop jij enkel en alleen op een loopband? Dan zorg je er best voor dat je iets leuks hebt om ondertussen naar te kijken. De tijd en de kilometers zullen voorbij vliegen.

Gebruik een app om je afgelegde afstand bij te houden
Niets werkt zo motiverend als tot op de meter kunnen bepalen hoe ver je gelopen hebt. Voeg daar nog je aantal verbruikte calorieën aan toe, en je bent op en top gemotiveerd.