Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo maak je komaf met je zondagblues

doorNele Annemansop 15/01/2017

Je herkent het vast wel: het is zondagnamiddag en alleen al de gedachte aan maandag maakt je onrustig. Het resultaat? Je geniet niet meer van je zondag. Plan daarom een van deze leuke, ontspannende activiteiten in en zeg vaarwel tegen je zondagblues.

1. Maak een tekening
Neem een potlood en papier en laat de creatieve geest in je los. Een stapje verder? Neem een rol tape en maak op de muur enkele leuke illustraties van dagdagelijkse voorwerpen. Zelfs al ben je geen kunstenaar, schetsen is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken en om je creativiteit een boost te geven. Neem dus gewoon dat potlood, begin te tekenen en maak je vooral geen zorgen over hoe het eruitziet.

2. Brei een sjaal
Breien of haken is een andere leuke manier om je zondagnamiddag door te brengen. Het is makkelijk om te leren en altijd de moeite waard om een sjaal of muts te maken waarmee je later kan uitpakken.

3. Ga picknicken
Picknicken is het ideale moment om tijd door te brengen in de natuur samen met je dierbaren. De frisse lucht zal je zorgen van de komende week doen wegwaaien en amusement verzekerd als je met vrienden of familie vertoeft. Laat je ook zeker niet afschrikken door de koude winterdagen, zorg gewoon voor genoeg warme chocolademelk.

4. Bak koekjes
Wat ruikt er beter dan zelfgebakken koekjes? Neem een van je favoriete recepten boven en begin te bakken. Koken is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken en erna kan je genieten van al dat lekkers dat je hebt klaargemaakt.

5. Maak een bullet journal
Liggen er bij jou ook overal post-its met alles wat je nog moet doen? Maak dan eens een bullet journal. In dat boekje zet je al je notities zoals je afspraken, to-dolijstjes, taken, inspiratie en ideeën. Zo zitten ze allemaal op een plek, heb je een beter overzicht over wat je allemaal moet doen en begin je je week met gerust gevoel. Weet je niet goed hoe je aan zo’n bullet journal moet beginnen? Bekijk dan zeker deze video.