Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo ontspan je vingervlug

doorLieve Claeysop 01/05/2017

Stapelt de spanning zich op? Met deze eenvoudige oefening las je snel een deugddoende adempauze in.

De vijfvingeroefening is een relaxatieoefening die je altijd en overal, en vooral ook zonder dat iemand het hoeft te merken kan doen. Ze leert je het verband leggen tussen de stand van je vingers en een goed gevoel. Doe ze als de nood hoog is, of gewoon als je er even zin in hebt.

1. Plaats duim en wijsvinger tegen elkaar. Denk terug aan een moment dat je lichaam zich prettig moe voelde, bijvoorbeeld na het sporten of na een stevige wandeling in het bos.
2. Plaats duim en middelvinger tegen elkaar. Haal je een moment voor de geest waarop je liefde voelde, een warme omhelzing kreeg, een goed gesprek voerde of een innige vrijpartij beleefde met iemand van wie je houdt.
3. Plaats duim en ringvinger tegen elkaar. Roep een moment op waarop je een mooi compliment kreeg. Probeer nu het gevoel dat je daarbij had opnieuw te beleven.
4. Plaats duim en pink tegen elkaar. Denk terug aan een prachtige plek waar je ooit geweest bent. Blijf een tijdje op die plek en probeer het gevoel op te roepen dat je op dat moment had.