Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

7 modetrends voor de lente waar je het spontaan warm van krijgt

doorSophie Vereyckenop 27/03/2018

Wie een snelle blik naar buiten werpt, wordt daar niet meteen gelukkig van. Koude wind, grijze lucht, donkere regenwolken, ... het lijkt wel alsof de lente nog maanden van ons verwijderd is. Gelukkig kunnen we ons alvast vergapen aan de mooiste modetrends voor de lente om de pijn wat te verzachten.

Lavendel
De kleur van het jaar mag officieel dan wel ultraviolet zijn, deze pastelkleurige variant is minstens even trendy en een stuk zomerser. Combineer een eenvoudige lila trui met een gescheurde jeans voor een stoere toets, of wees gewoon zélf het zonnetje in huis met een volledig lavendelkleurig ensemble.
Banana Republic Vee trui, € 69,95
Tibi Dyed Demi flared jeans, € 374,95 en Tibi Sculpted Sweater, € 234,95

Polkadots
Wie wordt er nu niét vrolijk van een leuke print? Ideaal voor het tussenseizoen is de polkadot. De kleine bolletjes zijn binnenkort weer helemaal terug van weggeweest en - in tegenstelling tot marineblauwe streepjes of zonnige bloemenprints - zijn ze een stuk minder seizoensgebonden. Het perfecte excuus om nu al enkele stuks in huis te halen.
New Look Polka Dot Jumpsuit, €35,95
Finery London Pereira Polkadot Culottes, € 124,95

Pofmouwen
Waar de blote schouder vorig jaar nog zijn moment de gloire beleefde, is het tij ondertussen gekeerd. Dit keer is het motto: hoe groter hoe beter. Extra voordeel: niemand die het ziet wanneer je er voorlopig nog een extra laagje onderaan trekt.
Bik Bok Jules blouse, € 29,95
Mango Brandt mit ballonärmel, € 49,95

Kitten heels
Goed nieuws voor wie wel graag een elegant hakje draagt, maar niet de beste steltenloopster is: de kitten heel is weer in. Een slingback met een bandje aan de achterkant staat leuk onder een zomers rokje, maar ze zijn natuurlijk ook nu al te dragen in combinatie met een warme kousenbroek.
Dune London Brey Slingback ballerina's, € 104,95
DKNY Diana klassieke pumps, € 109,95

Heuptasjes
Hoog tijd om dat Eastpaktasje van onder het stof te halen: na een tijdlang naar de donkerste krochten van de modewereld verbannen te zijn, mogen de heuptasjes nu weer buitenkomen. Mooi? Dat laten we in het midden. Maar handig zijn ze stiekem wel.
CLOSED Bum Bag, € 189,95
Topshop Panther Belt Bag, € 28,95

De trainingsbroek
We zien ze tegenwoordig overal, en dat zal nog even zo blijven. De pantalon met gekleurde streep aan de zijkant blijft populair. Voor de lente mag het een iets luchtiger stofje zijn, maar steek je huidige exemplaar dus vooral nog niet te ver weg.
Neon Rose Twin Stripe Track Pants,€ 43,95
Missguided Popper Wide Leg Jogger, € 39,95

Ruitjes
De plaid - een mooie naam voor het houthakkershemd - zien we binnenkort weer overal. Niet de typische rood-groene combinatie, maar in een hedendaagse versie met minimalistisch wit, oudroze, pastelgeel of babyblauw.
Abercrombie & Fitch, Plaid Stripes Duofold overhemd, € 74,95
Banana Republic Seamed Katrina Plaid top, € 24,95