Deze vijf tips helpen om er slanker uit te zien

doorMaurane Vallezop 04/07/2017

Er zijn zo van die dagen dat je je helemaal niet goed voelt in je vel en je er liever wat slanker uit zou zien. Intensief beginnen sporten zorgt jammer genoeg niet voor snelle resultaten. Gelukkig bestaan er ook nog andere trucjes om een klein beetje vals te spelen en je dipje te overleven. Door enkele toppers aan je garderobe toe te voegen kan je er optisch slanker uitzien, zonder veel moeite.

1. Wijd uitlopende pijpen

Een flared of een bootcut jeans zorgt er met zijn uitlopende pijpen voor dat het lijkt alsof je een maatje minder hebt. Dat komt omdat deze broek aansluit aan de bovenbenen en vanaf de knie wijder uitloopt. Kies je daarboven voor een donker exemplaar, dan zie je er nog net iets slanker uit en lijk je ook langer.

2. Verlengende kleding

Wijde kledij maakt je jammer genoeg niet slanker. Integendeel, de kans bestaan dat je er met die losse trui of wijde jurk net voller uitziet. Opteer je juist voor langere kledij, dan krijg je wel een afslankend effect. Een langere jas in plaats van een korte vest kan bijvoorbeeld wonderen verrichten.

3. Stof met structuur of print

Prints kan je gebruiken om de troeven van je lichaam te accentueren, maar ook het omgekeerde is mogelijk. Om de aandacht van je mindere kantjes af te leiden, kunnen prints een handig hulpmiddel zijn. Wil je iets in de verf zetten of juist een probleemzone verbergen, dan is de juiste structuur of print een must.

4. Verticale lijnen

Verticale lijnen zorgen ervoor dat je een pak dunner lijkt in wat je draagt. In tegenstelling tot horizontale strepen, die je breder maken dan je bent, benadrukt een verticale lijn de lengte van je lichaam. Niet alleen simpele lijnen hebben dit effect, ook lange motiefjes en verticale accenten creëren een slankere indruk.

5. Hakken

Een plezier om mee rond te lopen zijn ze niet en je moet er pijnlijke voeten voor over hebben, maar een mooi paar schoenen met een hak doet echt wel zijn werk. Ze laten je langer en slanker lijken en ze zetten je benen in de kijker. Niet alleen onder een jurk of een rok, maar ook met een broek leveren ze resultaat.