Doe jezelf een plezier en schenk je partner een 'Suitcase'

doorMelanie Goethalsop 23/06/2017

Heeft jouw partner, net als die van mij, een allergie voor pashokjes en drukke winkelstraten? Doe hem dan eens een Suitcase cadeau!

Niels, mijn man, heeft een bloedhekel aan mensenmassa's, grote drukte en kleine ruimtes. Geen fervente shopper, je raadt het al. Toen ik hem leerde kennen, hij was toch al 25, droeg hij nog steeds broeken en shirts uit zijn middelbare schooltijd. Omdat hij het nu toch fijner vindt om outfits te dragen die bij hem - en zijn leeftijd - passen (en ik dat leuker vind om naar te kijken), besluit ik hem een Suitcase cadeau te doen. Wat dat is? Wel, op hun website staat dat het gaat om een box vol 'unieke outfits bij je thuis geleverd, met zorg uitgezocht door je eigen stijladviseur'. Zo'n koffertje bevat gemiddeld een tweetal volledige outfits met enkele extra's zodat je naar hartelust kan combineren. Na ontvangst van de box heb je vijf dagen de tijd om een selectie te maken: je kiest, volledig vrijblijvend, wat je wil houden en stuurt de rest gewoon terug. Muziek in mijn oren!

Ik registreer Niels online: ik vink foto's aan die bij zijn stijl passen, zeg welke merken hij nu al draagt en geef de nodige maten en gewichten mee. Daarna kan ik aangeven op welk moment ik tijd heb voor een kort telefoontje van 'onze' persoonlijke stilist Maxime. De volgende dag belt ze me al op. Tijdens een kort en ongedwongen kennismakingsgesprek verzamelt ze info over de stijl van Niels. Ik vind dit spannend! Ik zou sterven van de stress als ik haar job had. Meerdere outfits leveren aan iemand die je nog nooit in levende lijve hebt ontmoet? Instant paniek in mijn hoofd. Daarom geef ik haar zo veel mogelijk informatie mee: 'Hij draagt weinig kleur, zelden prints, houdt van mooie snits en aparte texturen.' Ik ratel en word daarna overvallen door twijfel. Ik vraag me hardop af of ik hem wel goed heb omschreven: 'Lijkt hij nu niet heel saai?' Maxime stelt gerust. Maar ik geef toch nog snel zijn favoriete winkel (Rewind in Gent) mee, je weet maar nooit dat het haar helpt. Als ik inhaak, besef ik dat ik ondertussen zo vaak gezegd heb dat hij volle bovenbenen en een ronde kont heeft dat de stilist nu waarschijnlijk denkt dat ik met de mannelijke Kim Kardashian ben getrouwd...

Enkele dagen later wordt de Suitcase geleverd. Onze zoontjes logeren een nacht bij de grootouders, dus ik kan Niels in alle rust zijn cadeau overhandigen. Ik leun achterover met een glas wijn en kijk toe hoe hij de box opent en alle items één voor één past. Hij doet dat - voor het eerst in de zes jaren die we samen zijn - zonder zuchten. Nieuwe kleren kopen was nog nooit zo ontspannend! Het koffertje zit boordevol, dus het strip- en passpektakel duurt wel even. Maar ik geniet, met volle teugen (letterlijk én figuurlijk). Mijn enige puntje van kritiek? Waar blijft die Suitcase voor vrouwen?!

Wat Niels zelf van zijn cadeau vindt en welke kleren hij besluit te houden? Dat lees je hier.