Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Komt dat zien: deze maand scoor je designerspullen voor een prikje dankzij Oxfam

doorNathalie Topsop 14/10/2017

Wist je dat ... je ook in een Oxfam-tweedehandswinkel een Dries Van Noten kunt scoren? Daarvoor kan je van 16 oktober tot 16 november terecht in The Empty Shop, een pop-upconcept van de organisatie.

Lege winkel, lege hangers, naakte paspoppen: zo zal The Empty Shop er bij opening op 16 oktober uit zien. Het concept rekent immers op de steun en giften van desginers, onafhankelijke modehuizen, grote merken, trendsetters en stylisten om die te vullen. En op jou om ze weer leeg te maken, zodat de winkel de volgende dag opnieuw met een schone lei kan beginnen. Eigen creaties, unieke stukken, eindereeks-collecties of tweedehandsitems: kansen genoeg om kwalitatieve kledij te scoren tegen een faire prijs. En daarmee tegelijk het goede doel te steunen, want met de inkomsten worden Oxfam-projecten wereldwijd gesteund. Komt dat zien en shoppen, of doneer zelf een of meerdere stuks!

'Waarom lanceert Oxfam The Empty Shop? Om te tonen dat tweedehands hip is! We willen het grote publiek laten zien dat je in onze tweedehandswinkels echte topstukken kan vinden en dat het idee dat tweedehandskledij vuil of kapot is, een onterecht cliché is”, legt Franck Kerckhof, adjunct-directeur van de tweedehandsafdeling van Oxfam-Solidariteit uit. 'Het is niet omdat het een tweedehandswinkel is, dat je er geen Dries Van Noten vindt.'

Deze pop-up shop vindt zijn tijdelijk onderkomen op de hoek van de bij fashionistas alom gekende Antoine Dansaerstraat en de Nieuwe Graanmarkt.

Praktisch:

De winkel opent op maandag 16 oktober, maar pas vanaf 17 oktober is Give & Shop-tijd: dan kan je kledij schenken of scoren.

The Empty Shop is open van maandag tot en met zaterdag, telkens van 10 uur tot en met 18 uur. Op 16 november is er een speciale sales night en is de winkel open tot 23 uur.

Adres: Antoine Dansaertstraat 90, 1000 Brussel