Lenteschoonmaak in je kleerkast? Gooi deze 6 items zéker weg!

doorBirte Govartsop 24/05/2018

Is jouw kast of dressing ook toe aan een grote schoonmaak? Deze kledingstukken mogen sowieso in de vuilnisbak of naar het goede doel!

1. Dat T-shirt dat je in vier verschillende kleuren hebt

We snappen het: wanneer je éindelijk een T-shirt hebt gevonden dat je perfect staat, wil je dat het liefste aanschaffen in verschillende kleuren. Als je heel eerlijk bent, weet je echter dat je er maar eentje op regelmatige basis draagt. De rest is overbodig, dus je kan er net zo goed afscheid van nemen.

2. Kleren die te groot of te klein zijn

We hopen al-le-maal dat we op een mooie dag weer in die dure jeans van tien jaar geleden passen, maar de kans dat dat ooit gebeurt is zo goed als onbestaande. Heb je te kleine en/of te grote kledingstukken in je kast? Stel jezelf de vraag of je ze kan laten vermaken en neem afscheid als dat niet het geval is.

3. Versleten beha's

Want waarom zou je die in godsnaam willen bijhouden?!

4. Die hoop gratis T-shirts, petjes en tote bags

Een zonnebril die je kreeg bij aankoop van zes flessen frisdrank en een lelijke trui die je won bij een wedstrijd van de plaatselijke kledingwinkel nemen alleen maar plaats in. Doe ze dus meteen weg of stop ze in de verkleedkoffer van je kroost.

5. Alles wat je de voorbije zes maanden niet meer gedragen hebt

Toegegeven: in een gebloemde playsuit kom je in de winter niet buiten, net zoals je die prachtige wollen jas in de zomer ook niet draagt. Over die stuks hebben we het niet, maar wél over die ene zijden blouse die je vorig jaar kocht en nog niet gedragen hebt of over dat paar schoenen dat je achteraf gezien toch wat lomp doet lijken.

6. Kapotte kleren die je niet wil laten repareren

Ligt dat ene shirt met de kapotte naad al maanden klaar om te laten repareren, maar komt het er niet van? De kans is klein dat je er nog erg aan gehecht bent. Weggooien dus, die handel!