Maatje 42 of meer? Dit zijn de leukste kledingmerken voor vrouwen met rondingen

doorBirte Govartsop 16/09/2017

Als vollere vrouw is het niet altijd simpel om mooie kleren te vinden. Toch heb ik de voorbije jaren en maanden enkele merken ontdekt waar ik met mijn maat 44 keuze te over heb. Een overzicht van mijn favorieten.

1. Violeta

Onder de naam Violeta verkoopt de Spaanse keten Mango kleren voor vrouwen tot en met maat 54. Ik ben vooral fan omdat je hier échte trend pieces vindt voor vollere vrouwen.

Mijn favoriete look van het najaar:

€ 49,99 voor de blouse en € 59,99 voor de rok, bij Mango of via www.mango.com.

2. Junarose

Dit merk komt uit dezelfde stal als Vero Moda en Only en verkoopt niet alleen geweldige basics - de skinny jeansbroeken met hoge taille zitten heerlijk en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding -, maar ook de laatste trends.

Mijn favoriete stuk uit de huidige collectie:

€ 69,99 via www.junarose.com of www.zalando.be/junarose.

3. Asos Curve

Hier shop ik zelf het meest. Asos is een Britse website, maar vanaf € 25 is de verzending gratis en je kan artikels die niet passen heel makkelijk (en ook gratis) terugsturen. Bij Asos vind je aan heel redelijke prijzen zo'n beetje alles: basisstuks, trends, lingerie én ook heerlijke pyjama's zoals deze:

€ 37,84 via www.asos.com.

4. Zalando Essentials Curvy

De naam verklapt het al: hier shop je vooral basics. De collectie is niet heel uitgebreid, maar heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding én je kan alle stuks naar hartelust met elkaar combineren.

Ik ben helemaal verliefd op:

€ 19,95 via www.zalando.be.

5. Fox Factor

Het Belgische Fox Factor verkoopt jeansbroeken van maat 42 tot maat 52. Ze zijn niet goedkoop, maar wat. een. kwaliteit! Zelf kocht ik onlangs onderstaand exemplaar en het is dankzij de hoge taille, zachte stof en geweldige pasvorm echt de meest comfortabele jeans ooit.

€ 153 via www.fox-factor.com.

6. Extra tip: HDH Plus

Een extra tip voor de meer gevorderde online shoppers onder onze lezers. HDH - kort voor Hackwith Design House - Plus is een Amerikaans merk, dat voor $ 20 of ongeveer € 16,62 verzendt naar België. De kleren zijn allesbehalve goedkoop, maar wel prachtig en enorm kwaliteitsvol omdat ze slechts in beperkte oplage gemaakt worden. In de Verenigde Staten vind je véél meer leuke merken voor vollere vrouwen en een à twee keer per jaar mag ik van mezelf een uitspatting doen bij HDH Plus.

Deze jurk staat momenteel bovenaan mijn verlanglijstje:

$ 300 of ongeveer € 249 via www.hackwithdesignhouse.com.