Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Mode must have: Charlz Sway lanceert schoenen met verstelbare hakken

doorAnn Willemsop 01/11/2017

Je bent gek op torenhoge hakken? Maar je voelt je tenen al verkrampen bij de gedachte dat je ze de hele dag moet dragen? Het Belgische Charlz Sway stoomt een oplossing voor je klaar: schoenen met verwisselbare hakken.

’s Ochtends voor de spiegel zie je er fantastisch uit in je hoge hakken. Maar achter het stuur van je wagen merk je al dat rijden met die dingen op z’n zachtst gezegd onhandig is. Na enkele hectische uren op het werk denk je: had ik die reserveballerina’s maar in mijn handtas gestopt. En dan moet je ’s avonds nog langs de supermarkt en kinderopvang voor je je naar het restaurant rept. In die prachtige, maar – toegegeven – niet zo comfortabele stiletto’s. Herkenbaar?

Van 3 tot 9cm in enkele seconden

Charlotte Nyssen werkt aan een oplossing. Onder de noemer Charlz Sway wil ze in april 2018 haar eerste collectie schoenen met verwisselbare hakken lanceren. Samen met een schoendesigner en productontwikkelaar bedacht ze een systeem waarmee je met een simpele kwartslag je hakhoogte verandert van 9 centimeter naar 3 centimeter, en omgekeerd.

Investeer jij mee?

Het idee en de prototypes zijn er al, nu de centen nog. Om haar collectie te financieren doet Charlotte een beroep op crowdfunding. En dus op jou. Wil je haar idee steunen en als eerste het wonder van de verwisselbare hakken ervaren? Surf tot en met 5 december naar www.hellocrowd.be/charlz-sway-nl, waar je de collectie in voorverkoop met mooie kortingen kan scoren. Vanaf 1 december gaat ook de webshop (zonder kortingen) www.charlzsway.com online.

Richtprijzen: € 198 voor een paar schoenen, € 248 voor bruidspumps.