Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Must see: een juwelencollectie geïnspireerd op de abstractie van Mondriaan

doorNele Annemansop 18/11/2017

Drie jaar na haar debuut, en vier collecties later, presenteert juwelenontwerpster Katrien De Bisschop haar nieuwe juwelencollectie 'N° ’17'. En die is een ware ode geworden aan de Nederlandse kunstschilder en -historicus Piet Mondriaan.

Vergeleken met haar vorige collecties 'Triangle', 'Gold', 'Linearis' en 'Men' koos Katrien met 'N° ’17' uitzonderlijk voor een iets fijnere en minder stoere collectie. Toch blijft de juwelenontwerpster vasthouden aan haar unieke, eigen stijl: abstract, geometrisch, driedimensionaal en artistiek. Een stijl die ook door enkele bekende gezichten als Sofie Engelen van Studio Brussel en dj Charlotte De Witte erg geapprecieerd wordt.

Voor haar nieuwe collectie haalde ze de mosterd bij niemand minder dan kunstenaar Piet Mondriaan. Katrien De Bisschop: ‘Ik heb mij vooral laten inspireren door het geometrische abstracte werk van Mondriaan. Zijn kenmerkende horizontale en verticale lijnen waarbij geen figuren of bestaande zaken uitgebeeld worden heb ik vertaald naar een collectie waarbij elke compositie een studie is van vlakken en strakke en gebogen lijnen.’

Piet Mondriaan gaf zijn werken vaak de naam ‘compositie N° x (getal)’. Voor haar nieuwste collectie behoudt Katrien de typische N° en vult ze die aan met ’17, een referentie naar het jaar waarin de collectie ontworpen werd.

Benieuwd geworden? Je kan Katrien De Bisschop haar nieuwe collectie N° ’17 nog heel de maand november en december ontdekken in haar pop-upstore.

Adres: Forum galerij Gemeenteplein, 1730 Asse.
Openingsuren: woensdag & zaterdag van 14.30 tot 18 uur.
www.katrien-debisschop.be