Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Niet te missen: Olivier Theyskens in Momu Antwerpen

doorAnn Willemsop 09/11/2017

Modeliefhebbers zijn weer welkom in het Antwerpse ModeMuseum, waar de Belgisch-Franse ontwerper Olivier Theyskens onder de noemer She Walks in Beauty z’n oeuvre tentoonstelt.

Olivier Theyskens S/S 2001, Photo: Thomas Schenk, Dutch Magazine, 2001

In 1997 verblufte Olivier Theyskens modeliefhebbers met een debuutshow in Parijs. Zijn gothic stijl viel al snel in de smaak bij Madonna. Waarop de queen of pop de Belgisch-Franse ontwerper een jaar later wereldfaam bezorgde door in een van zijn creaties over de rode loper van de Oscaruitreiking te paraderen.

De volgende twintig jaar mocht Theyskens z’n creativiteit botvieren bij grote namen als Rochas en Nina Ricci, hij creëerde prachtige silhouetten met het label Theyskens’ Theory en doet dat nu gestaag verder onder z’n eigen naam.

Zoveel moois, dat verdient een expo. Dus verzamelde het Antwerpse ModeMuseum couture, semicouture en prêt-à-porter van Theyskens’ hand onder de noemer She Walks in Beauty. Nog tot 18 maart kan je in de Nationalestraat ontdekken waarom niet alleen Madonna, maar ook celebrity's als Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Sarah Jessica Parker zo dol zijn op zijn ontwerpen. 

Dit is trouwens de laatste expo in het ModeMuseum zoals je ’t nu kent, in maart gaat de hotspot een tijdje dicht voor renovaties.

ModeMuseum, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen, 03/470.27.70, info@momu.be.

De expo Olivier Theyskens – She Walks in Beauty loopt tot 18 maart 2018.

Nina Ricci by Olivier Theyskens F/W 2007-2008, Photo: Sybille Walter, Encens Magazine, 2007 - Model: Hannelore Knuts - Styling: Haider Ackermann Hair & Make-up: Carole Colombani
Rochas by Olivier Theyskens , S/S2005, Photo: Diego Uchitel