Nieuwe jeans? Zo blijft hij langer mooi

doorNele Annemansop 23/09/2017

Natuurlijk wil je dat je nieuwe favoriete jeans er als nieuw blijft uitzien. Maar moet je hem nu vaak wassen of net niet? En hoe behoud je langer de kleur? Goed Gevoel to the rescue met onze beste tips!

1. Wassen of niet?
Het gerucht dat je je jeans nooit moet wassen, klopt helaas niet. Bacteriën en vuil kunnen de vezels immers verslechteren. Het is daarentegen wel zo dat je hem niet té vaak moet wassen. Na vier à vijf draagbeurten is voldoende.

Ontdek hier hoe vaak je andere kledingstukken moet wassen.

2. Behoud de kleur
De beste manier om die perfecte inktblauwe of intens zwarte kleur te behouden? Was je jeans in koud water of nog beter, met de hand in een koud bad. Hoe minder warmte, hoe beter.

3. Voorkom baggy knieën
Een skinny jeans met uitgerekte knieën is een no-go, maar gelukkig is het ook makkelijk te vermijden. Zoek naar een jeans met lycra. Die stof zorgt ervoor dat je denim broek perfect aansluit aan je lichaam en zijn vorm behoudt.

4. Behandel jeans met blingbling met zorg
Broeken met borduurwerk, studs en zelfs parels zijn aan een heuse opmars bezig, maar die vereisen net dat tikkeltje meer zorg. Was je versierde jeans daarom met een zacht wasmiddel. Ze zullen ook beter hun vorm behouden als je ze niet te veel plooit of verkreukelt als ze nog nat zijn.

5. Voorkom dat je jeans krimpt
De beste manier om te voorkomen dat je nieuwe jeans krimpt in de was is geen nieuw trucje. Het is een eeuwenoud advies: was hem in koel water en hang hem op om te drogen. Stop je jeans niet in je droogkast, hitte - meer dan wat ook - is de schuldige voor al die gekrompen kledingstukken.