Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Mode must have: Omdat glazen muiltjes passé zijn: shop nu deze limited Disney x TOMS-espadrilles

doorNathalie Topsop 15/08/2018

Op volwassen leeftijd nog steeds verslingerd aan Disney-films én nog op zoek naar comfortabel schoeisel om de volgende hittegolf mee te trotseren? Dan zijn deze espadrilles helemaal iets voor jou. O ja, je helpt er ook het goede doel mee én draagt meteen een flinke portie girlpower aan je voeten. Alle designs zijn immers afkomstig van vrouwelijke tekenaars.

TOMS, het espadrillemerk bij uitstek, sloeg recent de handen in elkaar met Disney. En wie het schoentje past, die trekke het aan: de samenwerking baarde zo'n dertig paar schoenen voor vrouwen en kinderen. Twee derde ervan - met designs uit de verhalen van Assepoester en Doornroosje - werd intussen al gelanceerd. Het schoeisel dat geïnspireerd werd door de belevenissen van Sneeuwwitje zal op 23 augustus in de winkelrekken liggen.

Van wijnglazen tot fleechedekens: wie zoekt, die vindt een Disney-versie. Wat deze schoenen speciaal maakt, is dat er uitsluitend originele schetsen werden gebruikt uit het archief van Walt Disney. Daarvoor werd er serieus gegraven, aangezien een deel van de illustraties dateert uit de jaren dertig. Een ding hebben alle tekeningen gemeen: ze zijn van de hand van een team van vrouwelijke illustrators.

Geheel volgens het TOMS-credo wordt er per verkocht paar schoenen een paar geschonken aan mensen in nood.

De collectie shop je hier.