Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Shoptips: 6 x Belgisch breigoed

doorAnn Willemsop 10/10/2017

#ikkoopbelgisch Ook wanneer we verlangen naar warme wol en cosy knitwear. Want hoe kunnen we ons beter tegen de Belgische koude beschermen dan met Belgisch breigoed? Deze 6 Belgische breimerken staan alvast op ons verlanglijstje.

1) Wolvis

Voor haar nieuwe sjaalcollectie inspireerde de Gentse Griet Depoorter zich op de melancholie van verloren voorwerpen, zoals vergeten sjaals op een nachtbus. Elke sjaal werd dan ook vernoemd naar een halte uit het Gentse nachtbussenplan.

Sjaal Duivelsteen Bis (van € 89 tot € 99) Wolvis.

2) LN Knits

Tijdens haar zoektocht naar de beste materialen belandde de Antwerpse Ellen Kegels in de Peruviaanse Andes. Ze ontdekte er babyalpacas én hun wol, een van de zachtste en meest delicate vezels ter wereld. Samen met een team Peruviaanse vrouwen breit ze er ondertussen al enkele jaren heerlijk warme knitwear van.

Jas (€ 499) LN Knits.

3) Howlin’

Howlin’ is het breigoelabel van de Antwerpse broers Jan en Patrick Olyslager. Hun breisels worden gedragen door bekende namen als Tame Impala, Rinus Van de Velde en Bent van Looy. En mocht je binnenkort in Londen, New York, Shanghai of Tokio belanden: de kans is reëel dat je het merk in een van de topwinkels ziet liggen.

Trui (€ 175) Howlin’.

4) Aymara

De Belgische ingenieur Sven Van Gucht en de Peruviaanse reisagent Yannina Esquivias ontmoetten elkaar tijdens een sabbatical. Ze ruilden hun job in voor een breiatelier in haar thuisland en lanceerden in 2007 hun eigen breilabel Aymara. De naam verwijst naar native inwoners van de Zuid-Amerikaanse Andes.

Cardigan (€ 227) Aymara.

5) Stephanie Anspach

‘Als een trui mooi is, heb je geen broek nodig’, zei Stephanie Anspach ooit. De Brusselse produceert dan ook breiwerk met een twist, afgewerkt met zo’n knappe details dat je de aandacht er niet van wil afleiden.

Trui (€ 450) Stephanie Anspach.

6) Maurice Knitwear

Bompa Maurice is Véronique Leysens muze en heeft bijgevolg de eer om zowel de naam als het gezicht van haar knitwearlabel te zijn. Elk stuk uit de Maurice-collectie is gemaakt van Peruviaanse wol, babyalpacawol en katoen. ‘Maurice Grannies’ staan in voor het breiwerk.

 

Sjaal (€ 69,99) en beanie (€ 39,99) Maurice Knitwear.