Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Soldentijd: met deze vijf tips winkel je veilig online

doorValérie Wautersop 06/07/2018

We winkelen steeds vaker online. Vooral tijdens de solden is het handig om online de beste koopjes te scoren. Maar hoe weet je of die webshop waar je al dat leuks tegenkwam ook betrouwbaar is? BeCommerce geeft je graag vijf tips.

  1. Goedkoop en veilig gaan niet altijd hand in hand. Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat meestal ook. Als je een nieuwe webshop ontdekt, ga je best eerst eens op zoek naar ervaringen of reviews van andere gebruikers. 
  2. Beschikt de webwinkel over een klantendienst? Een veilige webshop geeft steeds aan waar de winkel gevestigd is en hoe je de klantenservice kan bereiken. Bij twijfel kan je altijd eens bellen of een mailtje sturen. 
  3. Schenk extra aandacht aan de url van de betaalmodule. Enkel als er in de adresbalk een slotje staat en de url begint met https, gaat het om een veilige verbinding 
  4. Heeft de webshop een vertrouwenskeurmerk of kwaliteitslabel? Zo ja, kan je de webwinkel vertrouwen. BeCommerce heeft in 2005 een vertrouwenskeurmerk in het leven geroepen om de consument te helpen. Webshops kunnen dit vertrouwenskeurmerk verkrijgen na een grondige onafhankelijke audit aan de hand van een 40-tal criteria. Daarnaast worden de webshops elke 6 maand onderworpen aan een security scan. 
  5. Hoe zit het met bedenktijd en retourkosten? Als consument heb je steeds 14 dagen de tijd om de overeenkomst te herroepen. Tot slot kijk je best op voorhand na hoeveel je moet betalen om een artikel terug te sturen. Tijdens de solden gelden hier vaak andere regels voor.