Waarom een trouwfeest het perfecte excuus is om te shoppen

doorSophie Vereyckenop 25/05/2018

Het startschot van het trouwseizoen is gegeven. Het zomerzonnetje schijnt, de vogels fluiten en verliefde koppels geven elkaar en masse het jawoord. Maar wat doe je in godsnaam aan naar zo'n feest der liefde? Ook als gast moet je jurk immers aan heel wat eisen beantwoorden: mooi, comfortabel én bestand tegen één of meerdere rondjes van De Marie Louise.

Er zijn niet veel regels, maar die enkele ongeschreven wetten die er wél zijn, respecteer je best. Het ideale excuus om nog eens in de winkelstraat en je portefeuille te duiken. Wie niet weet waar te beginnen, dit zijn de geboden van de goede trouwganger:

Gij zult geen wit dragen
En ook geen beige, ecru, gebroken wit of heel lichtgeel. Niet dat zo'n wit zomerjurkje niet mooi is, maar bewaar het misschien voor op vakantie.

Gij zult niet te casual zijn
Niet iedereen hoeft in kostuum of galajurk te komen, maar die comfortabele jogging laat je ook beter thuis.

Gij zult geen wandelend schilderij zijn
Kleurrijke prints zijn mooi en leuken meteen de boel op. Maar wanneer iedere gast daar zo over denkt, worden de trouwfoto's één grote kakafonie van kleuren en prints. Hou het dus zo eenvoudig mogelijk.

Gij zult u aan de dresscode houden
Bruid is baas. Al staat er op de uitnodiging dat je in het kanariegeel moet komen, dan doe je dat. Staat eens zo vrolijk.

1. Ivy & Oak Wrap Dress, € 159,95 bij Zalando
2. Asos Flutter Sleeve Midi Dress, € 103,99 bij Asos
3. Zara Plumetis Jumpsuit met kant, € 49,95 bij Zara
4. Selected Femme Gestippelde jurk, € 79,99 bij Selected
5. Esprit Feestelijke jurk, € 89,99 bij Esprit