Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

‘Wat moet ik aandoen vandaag?’: 4 manieren om meer uit je kleerkast te halen

doorNele Annemansop 30/11/2018

We weten niet hoe het bij jou zit, maar onze kleerkast is mooi verdeeld in dingen die we bijna elke dag dragen en stuks die gereserveerd zijn voor de iets specialere gelegenheden. Helaas is het ’s morgens dan vaak lang zoeken naar wat we zullen aantrekken voor een doordeweekse werkdag. Maar in plaats van je topstukken alleen maar voor het weekend te houden, kan je ze door ze juist te combineren ook perfect dragen in de week. Wij vonden alvast enkele briljante tips!

1. Kies de juiste accessoires
Weelderige stoffen zoals fluweel, satijn en tule voelen misschien te kostbaar aan om overdag te dragen, maar eigenlijk zijn ze heel makkelijk om te toveren naar een casual look. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste schoenen, wat sieraden en een handtas om het af te maken. Kies bijvoorbeeld voor laarzen onder een maxijurk en combineer minimalistische accessoires met een bloemenprint.

2. Denk ik dezelfde kleuren
De eenvoudigste manier om twee kledingstukken te combineren is door met kleur te spelen. Een geruit, flanellen hemd met blauw en rood staat prachtig met een blauwe (sexy) kanten rok. Maak de look af met een stel hakken in een andere kleur van je geruite hemd.

3. Zoek naar gelijkaardige details
Een prachtige maxijurk met een subtiele florale print? Die combineer je voor een overdaglook perfect met een leren jasje met geborduurde bloemen. Door te spelen met details maak je een soort van verbinding tussen je ietwat duurder en je eerder casual stuk.

4. Focus je op de ‘normale’ silhouetten
Een baljurk die zweeft tot op de grond zal er overdag altijd een beetje overdressed uitzien, ongeacht met wat je hem combineert. Zoek daarom liever naar de feestelijke items in je garderobe die al wat casual elementen hebben. Denk aan: die geborduurde top die uitgesneden is als een T-shirt of die mooie satijnen broek die een beetje wegheeft van een chique trainingsbroek. Die kledingstukken zijn veel makkelijker om te combineren met iets sobers. Vermijd ook te veel accessoires, enkele witte sneakers en wat golvende lokken en je look is perfect om de dag door te komen, feest of geen feest.

Weet je nog altijd niet wat aan te doen? Hier ontdek je 7 manieren om je stijlsleur te doorbreken.