Wetenschappelijk bewezen: in deze kleur voel je je het meest aantrekkelijk

doorNele Annemansop 29/08/2020

Nood aan een beetje meer zelfvertrouwen? Draag dan iets roods. Uit een recent onderzoek, gepubliceerd in de European Journal of Social Psychology, blijkt namelijk dat mensen zich fysiek aantrekkelijker voelen als ze de kleur van de liefde dragen.

Duitse onderzoekers bestudeerden het gedrag van 180 universitaire studenten toen ze ofwel rode, ofwel blauwe kleding droegen. Daarna werden ze in een kleine ruimte met spiegels gezet om hun eigen reflecties waar te nemen. Daarnaast deden ze ook een experiment waarbij ze zelf foto's namen in plaats van in de spiegel te kijken. En wat bleek? Degenen die de vurige kleur rood droegen, voelden zichzelf aantrekkelijker dan degenen met de blauwe shirts. Bovendien vonden zichzelf ook seksueel aantrekkelijker.

Toch neem je de resultaten het best met een korreltje zout. Het effect van de kleur rood werkt niet voor iedereen. Mensen die bijvoorbeeld meer verlegen zijn of niet graag in the picture staan, zullen zich waarschijnlijk minder aantrekkelijk beoordelen. Het kan ook zijn dat het effect verdwijnt als iemand elke dag rood draagt.

Bovendien was het een relatief kleine steekproef en is het misschien niet door de rode kleur zelf dat mensen zich aantrekkelijker voelen, maar wel door de opvallende tint. Verder onderzoek is dus nodig.

Maar tot dan, kan het zeker geen kwaad om af en toe eens rood te dragen. Hieronder ontdek je alvast onze drie favoriete rode jurken!

IVY & OAK, vanaf € 59,95.

Zara, € 7,99.

& Other Stories, € 69.

Een gezonder en gelukkiger leven? Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief