Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

10 voedingsmiddelen die je beter niet in de koelkast bewaart

doorLaurane Berkeinop 18/05/2020

Volgens jouw moeder bewaar je je ketchup het best in de koelkast, maar je partner beweert dan weer dat zijn moeder de ketchup altijd in de voorraadkast opbergt. Maar… waar bewaar je je ketchup nu echt het best? Wij zochten het voor jullie uit. Deze 10 voedingsmiddelen bewaar je vanaf nu op kamertemperatuur, en niet meer in de koelkast.

1. Sauzen

Veel mensen bewaren sauzen zoals mayonaise, ketchup, chilisaus en sojasaus in hun koelkast. Nochtans is dat eigenlijk niet nodig, en kunnen deze sauzen perfect op kamertemperatuur opgeborgen worden.

2. Aardappelen

De koelkast heeft een negatieve invloed op de smaak van een aardappel. Het best is om de aardappelen te bewaren in een papieren zak in de voorraadkast.

3. Brood

Brood bewaart het best op kamertemperatuur. De koelkast zal je brood namelijk sneller uitdrogen. Brood kan vier dagen lekker blijven op kamertemperatuur, en restjes kun je na die vier dagen perfect in de diepvriezer bewaren.

4. Ajuinen

Ook ajuinen worden vaak in de koelkast bewaard. Dat is nochtans helemaal niet nodig! Je bergt ze beter op in een netzakje in de voorraadkast.

5. Knoflook

Knoflook kun je tot twee maanden perfect bewaren op kamertemperatuur. Net zoals ajuinen, bewaar je ze het best in een netzakje.

6. Tomaten

Tomaten die je bewaart in de koelkast, zullen snel week en papperig worden. De beste manier om tomaten goed te laten rijpen is  ze op het aanrecht leggen in een papieren of plastic zak.

7. Koffie

Zowel koffiebonen als gemalen koffie bewaar je best niet in de frigo. De condensatie van de koelkast zal de smaak van de koffie negatief beïnvloeden. Daarom bewaar je je koffie beter in een voorraadkast.

8. Noten

Hazelnoten, grijze walnoten en zo goed als alle andere soorten noten bewaren ongeveer een maand op kamertemperatuur.

9. Pasta

Ook pasta, zoals spaghetti, bewaar je beter in de voorraadkast dan in de frigo.

10. Basicilum

Hoewel basicilum in de supermarkt vaak in het koelvak ligt, bewaar je dit plantje best op kamertemperatuur. Basicilum kan slecht tegen de koude, en zal snel verwelken wanneer je het in de koelkast bewaart.