Aha: zo mislukt je gepocheerd ei nooit meer (en dit heerlijke gerecht maak je ermee)

doorNathalie Topsop 15/05/2018

Gepocheerde eieren bereiden is niet langer raketwetenschap dankzij deze truc van Marta Majewska, foodie, foodfotografe en auteur van het heerlijke kookboek 'Elke dag Marta'. Wij delen hem graag met je en gooien er nog een lekker en gezond brunchrecept bovenop.

De truc:

1. Breng water aan de kook.
2. Maak in een kopje een nestje van huishoudfolie. Vet de folie in met wat olie of gebruik bakspray. Breek je ei in de folie.
3. Knoop de folie dicht met een extra stukje folie.
4. Laat het zakje zakken in kokend water.
5. Laat precies 4 minuten koken.
6. Haal het ei eruit en voilà!

Het recept:

Dit heb je nodig voor 4 porties:

Voor de wafels:

  • 260 g speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 400 ml melk
  • 1⁄4 tl zout
  • 2 eieren

Voor de toppings:

  • 250 g boerenkool, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el zoete chilisaus 4 el geraspte kaas peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor de wafels: doe al de ingrediënten in een kom en mix tot een glad deeg. Laat 10 minuten rusten. Verwarm het wafelijzer. Schep het deeg in het ijzer en bak de wafels goudbruin.

2. Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de helft van de boerenkool toe, kruid met peper en zout en bak even tot de kool slinkt. Doe er dan de rest van de boerenkool bij en roerbak nog 3 minuten.

3. Meng in een klein schaaltje de ahornsiroop met de zoete chilisaus. Besmeer beide kanten van de spekplakken met het mengsel. Verhit een pan zonder olie en bak het ontbijtspek in 5 minuten goudbruin en krokant.

4. Pocheer de eieren.
5. Serveer de hete wafels met geraspte kaas, boerenkool, ontbijtspek en gepocheerd ei.

Elke dag van de week heeft zijn eigen uitdagingen. Wat tover je tevoorschijn op die Moeilijke Maandagen of Doordeweekse Dinsdagen? Marta brengt raad. Plezier en knoeien gegarandeerd op Kidswoensdagen. BFF-Donderdagen staan garant voor lekkers om te delen. Couch Potato Vrijdag is perfect voor comfortfood en Stoefzaterdag verdient fancy dinertjes. En op Lazy Brunchzondag? Dan gaan we all the way! ' Elke dag Marta', Marta Majewska (M-Books, € 22,50).