Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Altijd verse avocado in huis met deze slimme lifehacks

doorNathalie Topsop 04/02/2020

Als we vorig jaar aan 1 ding massaal verslaafd raakten, dan zijn het wel avocado's. In salades, wraps, op de boterham of als oude, vertrouwde guacamole: wij draaien de groene vrucht overal in. Helaas zijn ze geen lang leven beschoren, die avocado's...Of toch wel: want wij ontdekten drie manieren waarop je ze kunt invriezen.

- In de helft

Veruit de makkelijkste manier om avocado's in te vriezen: snijd ze doormidden, en besprenkel met wat citroen- of limoensap. Stop ze vervolgens in een diepvrieszakje en duw er zoveel mogelijk lucht uit (of zuig ze vacuüm, als je over zo'n ingenieus systeem beschikt).

- In blokjes

Wie echt zeker wil zijn dat de avocado geen enkel tikkeltje bruin zal vertonen, snijdt hem in blokjes. En besprenkelt die opnieuw overvloedig met citroen- of limoensap. En opnieuw: stop ze in een diepvrieszakje, duw de lucht er voorzichtig uit en sluit.

- Als puree/ kant-en-klare guacamole

Meer werk nu, minder werk later door er vooraf al de mixer of blender door te halen. Voeg zéker voldoende citroensap toe alvorens je het diepvrieszakje bovenhaalt. Eventueel kan je de puree ook bewaren in ijsblokjesvormen (dat oogt net iets smakelijker ;)). Maak je er guacamole van? Ook die kan je perfect invriezen, maar voeg dan liever geen tomaat toe.

Haal je de avocado uit de diepvriezer? Geef hem dan bij voorkeur enkele uren de tijd om te ontdooien en vermijd de microgolfoven. Avocado-blokjes of puree kan je de avond voordien al onder je lunch voor de volgende dag mengen.