Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Avocado’s: het superfood van 2018

doorLaurane Berkeinop 19/04/2018

Avocado’s zijn al een tijdje hyperpopulair: ze zitten in duizenden recepten en guacamole lijkt plots bij elk aperitief inbegrepen. Bovendien verschijnt de vrucht ineens op verschillende outfits en accessoires. Maar waarom zijn avocado’s zo geliefd?

1. Een avocado is ongelooflijk voedzaam

Avocado’s bevatten een grote hoeveelheid aan voedingsstoffen, en ze tellen maar liefst twintig verschillende mineralen en vitaminen. Deze vrucht bevat onder andere vitamine C (verhoogt je weerstand), vitamine K (zorgt voor een goede bloedstolling) en magnesium en ijzer (geven je o.a. energie).

2. Een avocado is rijk aan vezels

Als je dagelijks voldoende voedingsvezels binnenkrijgt, heeft dat een positief effect op je lichaam. Zo kunnen die vezels onder andere bijdragen tot gewichtsverlies, een stabiele bloeddruk, bescherming tegen hart- en vaatziekten, positieve beïnvloeding van de darmen en cholesterolverlaging.

3. Een avocado beschermt de ogen

Avocado’s bevatten luteïne en zeaxanthine, beide voedingsmiddelen zijn belangrijk voor de gezondheid van het oog. Ze verlagen de kans op cataract, maculadegeneratie en andere oogziekten die vaak voorkomen bij oudere mensen.

4. Een avocado verjongt de huid

Een avocado bevat carotenoïden. Dat zijn kleurstoffen die een veroudering van je huid voorkomen, en hem terwijl ook beschermen tegen uv-stralingen.

5. Een avocado is multicombineerbaar

Naast al de gezondheidsvoordelen, is een avocado ook gewoon super lekker. Bovendien kun je avocado’s erg makkelijk combineren. Wie de smaak van een avocado apprecieert, kan ervoor kiezen de avocado gewoon puur te eten, eventueel met een snuifje peper en zout. Een avocado smaakt ook heerlijk bij het ontbijt: vul de vrucht met een ei en spek, of vermeng hem in je roerei. Ook avocado toevoegen in je salade, soep, of de vrucht gebruiken om guacamole te maken, zijn populaire manieren om te genieten van al zijn voordelen. Geen zin om de vrucht te eten? Drink hem dan! Meng een avocado met wat banaan en melk of yoghurt, en geniet van een heerlijke smoothie.