Bespaar jezelf veel afwas met deze sublieme one-pot shepherd's pie
Afwassen, we haten het allemaal. Daarom is een gerecht waarvoor je een minimum aan potten nodig hebt, een geschenkje uit de hemel. Zeker wanneer dat gerecht dan ook nog eens een stevige en smaakvolle shepherd's pie is, afgewerkt met smeuïge wortelpuree. Jackpot!

Dit heb je nodig:
- 500 g varkensgehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 uien, gesnipperd
- 150 g wortelen
- 1 el bloem
- 150 ml runderbouillon
- 2 el tomatenpuree
- 150 g bloemige aardappelen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 3 el geraspte emmentaler
- klontje boter
- scheutje melk
- olijfolie
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen met de wortelen gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer alles samen met de melk
en een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Stap 2: Roerbak de uien, look en het gehakt in olijfolie. Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak even mee. Bestrooi met de bloem en roer goed. Blus met de bouillon. Kruid met peper en zout.
Stap 3: Vet een ovenschaal in met boter. Doe er het gehaktmengsel in. Verdeel er de puree over en bestrooi met de emmentaler. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.